100% Authentieke sieraden
Probeer eerst, betaal later
Echte voorraad, snelle levering
Google Reviews
   

Maat bepalen

Het kiezen van de juiste ringmaat is essentieel om ervoor te zorgen dat uw ring comfortabel past en perfect om uw vinger zit. Of u nu van plan bent om uzelf te verwennen met een prachtige nieuwe ring of een speciale persoon wilt verrassen met een betekenisvol sieraad, het kennen van uw ringmaat is een belangrijke stap. Hier is een eenvoudige gids om u te helpen uw ringmaat nauwkeurig te bepalen.

1. Gebruik een bestaande ring

Een van de gemakkelijkste manieren om uw ringmaat te achterhalen, is door een ring te gebruiken die u al heeft en die past op de vinger waarvoor u een nieuwe ring wilt kopen. Meet de diameter van de binnenkant van de ring (in millimeters) van de ene zijde naar de andere. Vergelijk deze met een ringmaatgids of gebruik een online ringmaatcalculator om uw maat te vinden.

2. Meet uw vinger met een lint of draad

Als u geen geschikte ring heeft om mee te werken, kunt u een lint, dun touw of draad gebruiken om de omtrek van uw vinger te meten. Wikkel het lint of de draad voorzichtig om de basis van de vinger waar u de ring wilt dragen. Zorg ervoor dat het niet te strak zit, maar ook niet te los. Markeer het punt waar het lint of de draad elkaar overlapt.

3. Meet de lengte van het lint of de draad

Leg het gemarkeerde lint of de draad plat naast een liniaal of meetlint en lees de lengte in millimeters af. Dit is de omtrek van uw vinger.

4. Gebruik de omtrek om uw maat te vinden

Gebruik de gemeten omtrek van uw vinger om uw ringmaat te bepalen met behulp van een ringmaatgids of een online ringmaatcalculator. Houd er rekening mee dat verschillende landen en regio’s verschillende ringmaatstandaarden kunnen hanteren, dus zorg ervoor dat u de juiste maatnotatie gebruikt.

5. Raadpleeg een Juwelier

Als u twijfelt over uw ringmaat of als u een zeer nauwkeurige meting nodig heeft, is het raadplegen van een professionele juwelier een uitstekend idee. Juweliers hebben speciale meetinstrumenten om uw ringmaat nauwkeurig te bepalen en kunnen u ook advies geven over welke maat het beste bij uw vinger en het gewenste type ring past.

Het kennen van uw ringmaat is de sleutel tot het verkrijgen van een perfect passende ring die zowel comfortabel als elegant is. Of u nu online winkelt of bij een juwelier in de buurt, het correct bepalen van uw ringmaat zal ervoor zorgen dat uw nieuwe sieraad perfect bij u past en jarenlang plezier geeft.

Expertise en passie

Perfect vakmanschap en persoonlijke service

Al bijna tien jaar is DiamondsNL het centrum in Nederland (Apeldoorn) voor buitengewone juwelen, perfect vakmanschap en persoonlijke service. Ons team bestaat uit dynamische Nederlandse professionals, gemmologen en experts in edelstenen en diamanten. Gedreven door hun expertise die vaak ook een passie is.

Ons verhaal

Jong en dynamisch team

Ons team bestaat uit jonge dynamische professionals, gedreven door hun expertise dat veelal ook een passie is. Ook onze bronnen zijn dynamisch en wereldwijd, wat zich uit in goedkoop, hoog kwalitatieve materialen, en scherp geprijsde sieraden.

DiamondsNL

Boutique

Maak een afspraak

Maak kennis met ons adembenemend aanbod tegen ongelofelijke prijzen. Persoonlijk en passend advies, tezamen met een zeer uitgebreid service pakket.

Maak persoonlijke momenten tastbaar.

Direct afkomstig
van de bron

Van Nederlandse
bodem

Handwerk en ambacht
in eigen huis

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Als eerste op de hoogte zijn van alles rond DiamondsNL.
Nieuwe releases, samenwerkingen en events.

Certificering
GIA logo
ALGT logo
DiamondsNL logo